> Početna > Novosti

Novosti


Aplikacija VaraždinCemetery predstavljena na međunarodnom simpoziju Digital technologies

Udruga znamenitih groblja Europe, Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), organizirala je prošlog tjedna u Ljubljani međunarodni simpozij na temu „Digitalne tehnologije na grobljima“. Kao predvodnici u upotrebi novih tehnologija na grobljima, Parkovi su u Ljubljani pred brojnim predstavnicima europskih groblja predstavili mobilnu aplikaciju VaraždinCemetery.

Predstavljena mobilna aplikacija VaraždinCemetery

Sa željom da snaga mobilne tehnologije unaprijedi zadovoljstvo korisnika groblja, Parkovi d.d. su u suradnji sa poduzećem EONIdeas izradili mobilnu aplikaciju VaraždinCemetery. 

VaraždinCemetery je aplikacija namijenjena turistima i korisnicima Gradskog groblja Varaždin. Posjetitelje potiče na obilazak jednog od najljepših europskih groblja tematski osmišljenim rutama, istovremeno nudeći korisne servisne informacije  posjetiteljima, ali i građanima Varaždina. 

Aplikacija je besplatna za korisnike, a može se preuzeti na Internet stranicama Parkova, putem QR koda na info punktu na Gradskom groblju Varaždin ili na AppStoreu ili Google Playu.

Gradska vrtlarija Parkova – nezaobilazno mjesto za svakog vrtlara

 
Stiglo je proljeće. Godišnje doba koje simbolizira novi život, rađanje, buđenje usnule prirode iz dubokog zimskog sna. Upravo to buđenje prirode ljudskom oku pruža ugodu različitim oblicima i žarkim bojama prvog proljetnog cvijeća, koje svojim profinjenim mirisima mazi ljudska osjetila njuha. 

Gradska vrtlarija Parkova d.d. je u Varaždinu već odavno prepoznata kao mjesto na kojem i najzahtjevniji kupac može pronaći bogat izbor najkvalitetnijeg bilja. I sve to po najpovoljnijim cijenama! Tamo vas spremno očekuju sa širokim asortimanom robe potrebnom za vaše vrtlarenje.

4 električna vozila za potrebe održavanja

Krajem 2016.godine je u zgradi na kojoj se nalazi sunčana elektrana postavljena punionica za električna vozila, kao nastavak zelenih projekata iz Parkova. U njoj će se puniti 4 električna vozila, nabavljenih uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 40%.

Glavni ciljevi ovog projekta Parkova d.d., a za koji su dobivena sredstva od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, su zaštita okoliša i očuvanja kulturne baštine groblja, smanjenje emisije štetnih plinova u okoliš, ušteda goriva, smanjenje onečišćenja okoliša, eliminiranje mogućnosti zagađenja tla i podzemnih voda procjednim vodama koje može nastati nakon prolijevanja goriva iz spremnika ili prolijevanja ulja i goriva iz radnih strojeva, smanjenje troškova održavanja voznog parka na groblju, smanjenje buke na groblju, povećanje efektivnosti rada i povećanje kvalitete komunalne usluge za građane.

Zbrinjavanje božićnih drvaca

Tradicionalno se u našim krajevima nakon 6.siječnja obavlja raspremanje božićnih drvaca različitih vrsta – smreki, jela, borova. 

NATJEČAJ ZA PRODAJU NAPUŠTENIH GROBNICA NA VARAŽDINSKOM GROBLJU - 4. KRUG PRODAJE NAPUŠTENIH GROBNICA

Temeljem Zaključka Gradonačelnika Grada Varaždina o davanju suglasnosti za prodaju napuštenih grobnica na varaždinskom groblju (Klasa 363-05/15-03/4 i Urbroj 2186/01-06-30/14-15-11) od dana 16. prosinca 2015. godine Parkovi d.d. Varaždin, Hallerova aleja 8, objavili su NATJEČAJ ZA PRODAJU NAPUŠTENIH GROBNICA NA VARAŽDINSKOM GROBLJU - 4. KRUG PRODAJE NAPUŠTENIH GROBNICA.

Tekst natječaja nalazi se na slijedećem 


PARKOVI ĆE VAM I OVE GODINE POMOĆI DA OBILJEŽITE BLAGDAN SVIH SVETIH I DOSTOJNO UVELIČATE SPOMEN NA VAŠE NAJMILIJE

Približava se blagdan Svih Svetih. Prisjetite se i ove godine onih koji više nisu s nama i uz pomoć Parkova d.d. i na poseban način uredite grobove svojih najmilijih 

Cvjećarnica Krizantema i ove je godine mjesto koje Vam nudi sve potrebno za uređenje grobova.

Promocija Gradskog groblja Varaždin kao kulturne baštine i stvaranje prepoznatljivosti Varaždina u europskim okvirima

 

Udruga znamenitih groblja Europe (ASCE-a - The Association of Significant Cemeteries in Europe), dio koje su i varaždinski Parkovi, obilježila je ovih dana 15 godina svojeg rada na očuvanju značajnih groblja Europe, njihovoj promociji kao važnog dijela baštine, povijesti i kulture te na podizanju svjesnosti naših građana o važnosti značajnih groblja. 
Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook