> Početna > Novosti

Novosti


Gradska vrtlarija Parkova – nezaobilazno mjesto za svakog vrtlara

 
Stiglo je proljeće. Godišnje doba koje simbolizira novi život, rađanje, buđenje usnule prirode iz dubokog zimskog sna. Upravo to buđenje prirode ljudskom oku pruža ugodu različitim oblicima i žarkim bojama prvog proljetnog cvijeća, koje svojim profinjenim mirisima mazi ljudska osjetila njuha. 

Gradska vrtlarija Parkova d.d. je u Varaždinu već odavno prepoznata kao mjesto na kojem i najzahtjevniji kupac može pronaći bogat izbor najkvalitetnijeg bilja. I sve to po najpovoljnijim cijenama! Tamo vas spremno očekuju sa širokim asortimanom robe potrebnom za vaše vrtlarenje.

4 električna vozila za potrebe održavanja

Krajem 2016.godine je u zgradi na kojoj se nalazi sunčana elektrana postavljena punionica za električna vozila, kao nastavak zelenih projekata iz Parkova. U njoj će se puniti 4 električna vozila, nabavljenih uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 40%.

Glavni ciljevi ovog projekta Parkova d.d., a za koji su dobivena sredstva od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, su zaštita okoliša i očuvanja kulturne baštine groblja, smanjenje emisije štetnih plinova u okoliš, ušteda goriva, smanjenje onečišćenja okoliša, eliminiranje mogućnosti zagađenja tla i podzemnih voda procjednim vodama koje može nastati nakon prolijevanja goriva iz spremnika ili prolijevanja ulja i goriva iz radnih strojeva, smanjenje troškova održavanja voznog parka na groblju, smanjenje buke na groblju, povećanje efektivnosti rada i povećanje kvalitete komunalne usluge za građane.

Zbrinjavanje božićnih drvaca

Tradicionalno se u našim krajevima nakon 6.siječnja obavlja raspremanje božićnih drvaca različitih vrsta – smreki, jela, borova. 

NATJEČAJ ZA PRODAJU NAPUŠTENIH GROBNICA NA VARAŽDINSKOM GROBLJU - 4. KRUG PRODAJE NAPUŠTENIH GROBNICA

Temeljem Zaključka Gradonačelnika Grada Varaždina o davanju suglasnosti za prodaju napuštenih grobnica na varaždinskom groblju (Klasa 363-05/15-03/4 i Urbroj 2186/01-06-30/14-15-11) od dana 16. prosinca 2015. godine Parkovi d.d. Varaždin, Hallerova aleja 8, objavili su NATJEČAJ ZA PRODAJU NAPUŠTENIH GROBNICA NA VARAŽDINSKOM GROBLJU - 4. KRUG PRODAJE NAPUŠTENIH GROBNICA.

Tekst natječaja nalazi se na slijedećem 


PARKOVI ĆE VAM I OVE GODINE POMOĆI DA OBILJEŽITE BLAGDAN SVIH SVETIH I DOSTOJNO UVELIČATE SPOMEN NA VAŠE NAJMILIJE

Približava se blagdan Svih Svetih. Prisjetite se i ove godine onih koji više nisu s nama i uz pomoć Parkova d.d. i na poseban način uredite grobove svojih najmilijih 

Cvjećarnica Krizantema i ove je godine mjesto koje Vam nudi sve potrebno za uređenje grobova.

Promocija Gradskog groblja Varaždin kao kulturne baštine i stvaranje prepoznatljivosti Varaždina u europskim okvirima

 

Udruga znamenitih groblja Europe (ASCE-a - The Association of Significant Cemeteries in Europe), dio koje su i varaždinski Parkovi, obilježila je ovih dana 15 godina svojeg rada na očuvanju značajnih groblja Europe, njihovoj promociji kao važnog dijela baštine, povijesti i kulture te na podizanju svjesnosti naših građana o važnosti značajnih groblja. 

Aktivirajte e-račun za primanje računa za grobnu naknadu

Korisnik koji želi primati e-račun umjesto papirnatog treba podnijeti zahtjev za aktivaciju određenog računa  za grobnu naknadu.
Kako bi korisnik što brže ispunio zahtjev na portalu Svi računi ili u internetskom bankarstvu preporuka je da pripremi zadnji papirnati račun s kojeg će unijeti Poziv na broj  primatelja. 
Kod  podnošenja zahtjeva za aktivaciju e-računa  na lokaciji Parkova Varaždin  ili u T Centru Korisnik obvezno mora  predočiti djelatniku identifikacijsku ispravu (osobnu iskaznicu ili putovnicu). Djelatnik ispunjava podatke za zahtjev, a korisnik ga potpisuje.

Prilikom podnošenja zahtjeva za e-račun na bilo kojem od navedenih mjesta korisnik daje suglasnost na Posebne uvijete Parkova Varaždin.

Parkovi d.d. sklopili ugovor sa Fondom za zaštitu okoliša za nabavku električnih vozila

Briga za okoliš sastavni je dio poslovanja Parkova d.d.. Dolaskom nove Uprave učinjen je značajni zaokret u smjeru povećanja kvalitete te je započet put prema integraciji ekoloških vrijednosti u poslovanje i buduće projekte Parkova.
Ovih dana Parkovi su sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili Ugovor o neposrednom sufinanciranju projekta poticanja čistijeg transporta „Nabava električnih vozila“, a koji se odnosi na nabavku 4 teretnih električnih vozila za logistiku na Gradskom groblju Varaždin.
Korištenje električne energije umjesto goriva, neispuštanje štetnih plinova,  jednostavnost u primjeni, tihi rad i ekonomična eksploatacija njihove su najvažnije prednosti.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook