• O nama
  • O nama
  • Zelene površine
  • Veleprodaja bilja 1

> Početna > O nama

Parkovi d.d.

Rijetko koji grad može se pohvaliti tolikim uređenim zelenim površinama i šarenilom cvijeća kao što ga ima Varaždin. Tisuće pomno odabranih cvjetova raznovrsnih boja i oblika svake godine uljepšavaju cvjetne gredice Varaždina. Jer grad baroka, glazbe i cvijeća prepoznat je u zemlji i inozemstvu upravo po svojem hortikulturnom uređenju. Varaždinski parkovi, zelene površine uz prometnice,cvjetne gredice, cvjetne skulpture, cvjetne košare i mobilni drvoredi mnogim su gradovima u Hrvatskoj postali primjer inovacija u hortikulturi. 

Održavajući više godina za redom najuređeniji kontinentalni grad Hrvatske, koji je dobio posebno priznanje Hrvatske turističke zajednice - Zeleni cvijet sa zlatnim znakom za dugogodišnju i kontinuiranu opremljenost i hortikulturnu uređenost, upravljajući jednim od najljepših europskih groblja te uvodeći suvremene principe biljne proizvodnje djelatnici i Uprava Parkova d.d.  najzaslužniji su za epitet Varaždin – grad cvijeća.

Od davne 1952. godine, kada je osnovana proračunska ustanova za upravljanje grobljem i javnim parkovima, Parkovi d.d. su izrasli u jednu od vodećih tvrtki za hortikulturno uređenje u ovom dijelu Hrvatske i postali su primjer brojnim drugim tvrtkama iz djelatnosti.
 
Osim uređenja i održavanja zelenih i cvjetnih površina grada Varaždina te varaždinskog groblja, Parkovi d.d. velik dio svojih poslovnih aktivnosti baziraju na hortikulturnom uređenju okoliša i interijera poslovnih i stambenih zgrada i privatnih kuća, uređenju sportskih travnatih terena, zelenih površina uz prometnice, okoliša poslovnih i trgovačkih centara.

Tržišna orijentacija Parkova d.d. kao i modernizacija poslovanja vidljiva je i kroz kontinuirano unapređenje radne mehanizacije i voznog i strojnog parka tvrtke. Ulaganja u radnu mehanizaciju i vozni park racionalizirali su poslovanje Parkova d.d. eliminirajući ovisnost o kooperantima, povećavajući efektivnost rada te podižući kvalitetu izvedenih projekata.  Tako su Parkovi d.d. u proteklih nekoliko godina izrasli su u sinonim za izvrsnost u hortikulturnom uređenju i razvoj poslovanja temeljen na modernizaciji, edukaciji i inovativnosti.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Pritužbe, prigovori, reklamacije upiti
Facebook