Raspored sakupljanja odbačenih drvca

Kao i svake godine, nakon završetka blagdana, Parkovi će započeti sa sakupljanjem odbačenih božićnih drvca na području Varaždina.

Božićna drvca će se prikupljati i odvoziti sa zelenih površina prema ustaljenom rasporedu od centra grada prema okolnim naseljima. 

Apeliramo na građane da u što je moguće većem broju deponiraju svoja otpadna drvca na javnu zelenu površinu, na vidljivo mjesto, ako je moguće u blizinu kontejnera za komunalni otpad i to najkasnije do 31. siječnja, kako bismo svoje zelene površine i dalje ostavljali urednima i bez otpadnog smeća - ističu iz Parkova d.d.

BOGATA PONUDA BOŽIĆNIH DRVCA U VRTLARIJI PARKOVA

U današnjem ubrzanom tempu života, ako postoje trenuci kada se obitelji okupljaju u punom broju i dijele međusobno trenutke radosti i zadovoljstva, onda je to sigurno Božić. Razdoblje veselja, zajedništva, ljubavi i svijetla, isprepleteno s pregršt dobrih emocija. Razdoblje je to okarakterizirano s mnogo tradicijskih običaja. Jedan od najistaknutijih običaja svakako je ukrašavanje božićnog drvca na Badnjak.

Božićna drvca različitih formi i veličina, ona u loncima ali i rezana, cijenom prilagođena za svaki dom, već se nalaze  u ponudi Gradske vrtlarije. Potražite nas na adresi Gustava Krkleca 1, Varaždin svakim radnim danom od 7 – 18 sati, subotom od 7 – 13 sati, a na dan Badnjaka također od 7 – 13 sati.

Godišnja konferencija Udruge znamenitih groblja Europe

Očuvanje i promocija kulturnih, povijesnih i prirodnih vrijednosti groblja kao što je Gradsko groblje Varaždin, ali i ostala vrijedna groblja koja su članice Association of Significant Cemeteries of Europe (ASCE) – Udruge znamenitih groblja Eurpe, zahtjeva predani angažman, suočavanje sa svakodnevnim izazovima i upoznavanje i primjena novih tehnologija i standarda. Jednom godišnje članice udruge sastaju se na godišnjoj konferenciji. Tema ovogodišnje konferencije bila je Ancient Greek Art & European Funerary Art. 


Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook