• Zelene površine

> Početna > Zelene površine

Zelene površine

Već dugi niz godina Parkovi d.d. održavaju zelene površine Varaždina i prigradskih naselja te održavaju dječja igrališta i Dravsku šumu. Održavanje obuhvaća 1.500.000 m²  travnjaka, 1.158 m²  cvjetnih gredica uz oko 800 m cvjetnih gredica na rotorima, 9.000 m²   grmlja, 2.700 komada ruža, 2.500 m²  žive ograde, 1.137 m²  trajnica, 250.000 m²  korovišta na prilazima grad te 130.000 m²  korovišta u gradu, 27.000 m²  staza i 340.000 m² Dravske šume. 

Grad baroka, glazbe i cvijeća prepoznat je u zemlji i inozemstvu upravo po svojem hortikulturnom uređenju. Varaždinski parkovi, zelene površine i cvjetne gredice mnogim su gradovima u Hrvatskoj postali primjer hortikulturne uređenosti a da će tako i ostati potvrđuju noviji parkovi - Park pape Ivana Pavla II i Park za mlade te Franjevački trg.

Ponosimo se i uređenjem varaždinskih rotora, cvjetnih skulptura i cvjetnih gredica, mobilnih drvoreda i cvjetnih košara. Uvođenje inovacija u hortikulturi kao što su cvjetne košare, cvjetne skulpture, navodnjavanje, vodeni motiv i mobilni drvored te novo hortikulturno uređenje parkova Varaždina rezultat je nastojanja Parkova d.d. da bude lider u svojoj djelatnosti te tvrtka čiji će rezultati rada biti uzor i model razvoja ostalim tvrtkama iz djelatnosti.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Pritužbe, prigovori, reklamacije upiti
Facebook