> Početna > Novosti > Aplikacija VaraždinCemetery predstavljena na međunarodnom simpoziju Digital technologies

Novosti

Aplikacija VaraždinCemetery predstavljena na međunarodnom simpoziju Digital technologies

Udruga znamenitih groblja Europe, Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), organizirala je prošlog tjedna u Ljubljani međunarodni simpozij na temu „Digitalne tehnologije na grobljima“. Kao predvodnici u upotrebi novih tehnologija na grobljima, Parkovi su u Ljubljani pred brojnim predstavnicima europskih groblja predstavili mobilnu aplikaciju VaraždinCemetery.

 
Očuvanje baštine na grobljima, uz istovremeno otvaranje groblja novim tehnologijama i turistima, izazov je svima koji upravljaju grobljima diljem Europe. Posljednjih godina razvijena su različita komunikacijska rješenja. Ubrzani razvoj tehnologije i nove tehnologije, poput virtualne stvarnosti, bitno će utjecati na naš posao u budućnosti. Upravo o novim tehnologijama i kako ih koristiti u upravljanju znamenitim grobljima bilo je riječi na simpoziju u Ljubljani u organizaciji Udruge znamenitih groblja Europe - Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE).

 
Nakon prethodnog predstavljanja mobilne aplikacije VaraždinCemetery  pred domaćim medijima, Parkovi su svoju mobilnu aplikaciju predstavili i u Ljubljani. Tako su tvrtke koje upravljaju grobljima iz mnogih europskih zemalja članica  Udruga znamenitih groblja Europe imale priliku upoznati se sa ovom jedinstvenom i inovativnom aplikacijom izrađenom u suradnji sa tvrtkom  EONIdeas iz Varaždina.Stručno Povjerenstvo odabralo najljepši varaždinski vrtek na Natječaju Parkova

Grad Varaždin je službeno dobio svoje najljepše vrtove. Na javnom natječaju Parkova prvu je nagradu za maštovito uređenje okućnice i 1000 kuna osvojila Snježana Zima, slijedi ju Josipa Perika, kojoj je za drugo mjesto pripala nagrada od 500 kuna dok je treća s osvojenih 300 kuna Grozdana Brlek. Svoje su nagrade i priznanja primile jučer na svečanoj dodjeli organiziranoj u Parkovima. 

Povjerenstvo se jednoglasno složilo da su  nagrađena tri vrta ispunila zadani cilj Natječaja: da će njihova maštovitost i predanost uređenju okućnice motivirati ostale Varaždince da se i sami posvete uređenju svojih eksterijera.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.
Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Pritužbe, prigovori, reklamacije upiti
Facebook