> Početna > Novosti > Aplikacija VaraždinCemetery predstavljena na međunarodnom simpoziju Digital technologies

Novosti

Aplikacija VaraždinCemetery predstavljena na međunarodnom simpoziju Digital technologies

Udruga znamenitih groblja Europe, Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), organizirala je prošlog tjedna u Ljubljani međunarodni simpozij na temu „Digitalne tehnologije na grobljima“. Kao predvodnici u upotrebi novih tehnologija na grobljima, Parkovi su u Ljubljani pred brojnim predstavnicima europskih groblja predstavili mobilnu aplikaciju VaraždinCemetery.

 
Očuvanje baštine na grobljima, uz istovremeno otvaranje groblja novim tehnologijama i turistima, izazov je svima koji upravljaju grobljima diljem Europe. Posljednjih godina razvijena su različita komunikacijska rješenja. Ubrzani razvoj tehnologije i nove tehnologije, poput virtualne stvarnosti, bitno će utjecati na naš posao u budućnosti. Upravo o novim tehnologijama i kako ih koristiti u upravljanju znamenitim grobljima bilo je riječi na simpoziju u Ljubljani u organizaciji Udruge znamenitih groblja Europe - Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE).

 
Nakon prethodnog predstavljanja mobilne aplikacije VaraždinCemetery  pred domaćim medijima, Parkovi su svoju mobilnu aplikaciju predstavili i u Ljubljani. Tako su tvrtke koje upravljaju grobljima iz mnogih europskih zemalja članica  Udruga znamenitih groblja Europe imale priliku upoznati se sa ovom jedinstvenom i inovativnom aplikacijom izrađenom u suradnji sa tvrtkom  EONIdeas iz Varaždina.Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.

Biramo najljepši vrt Varaždina!

Ove godine premijerno organiziramo javni natječaj „Najljepši varaždinski vrtek“. Dragi Varaždinci, prijavite svoje vrtove jer najljepše okućnice očekuju vrijedne nagrade.

Potrebno je samo poslati tri fotografije a naše povjerenstvo će odabrati deset finalista,  a potom i tri pobjednika. Jedini je uvjet da se taj vrt nalazi na području grada.

Rok za prijavu je do 30. lipnja, a upute za prijavitelje nalaze se ovdje.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook