> Početna > Novosti > „Take a ride with us…“ - Parkovi na Floraartu osvojili nagradu za kreativnost prikaza proizvodnog asortimana

Novosti

„Take a ride with us…“ - Parkovi na Floraartu osvojili nagradu za kreativnost prikaza proizvodnog asortimana

Zagrebački Bundek i ovog je proljeća postao cvjetna oaza u kojoj uživa stotine tisuća posjetitelja. Međunarodna vrtna izložba Floraart je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja više od 200 izlagača iz Hrvatske i 10-ak inozemnih izlagača. 

Za svoju instalaciju „Take a ride with us…“ Parkovi d.d. su osvojili nagradu za kreativnost prikaza proizvodnog asortimana.

 
Opis izloška: 
Cvjetna instalacija nastala je prema doživljaju stihova  pjesme: „I've got a bike. You can ride it if you like. It's got a basket, a bell that rings and things to make it look good.“ (Bike, Pink Floyd). 
Crveni bicikl na zelenoj stazi okruženoj šarenim cvijećem, motiv je koji se dinamično kreće između nekoliko malih brežuljaka od drvne sječke. Kreacija zapravo asocira na vožnju prema sjeveru, u grad prepun cvijeća. Upotrijebljena crvena boja  bicikla, zelena staza od trave i prirodna boja drveta također su asocijacije na vizualni doživljaj Grada Varaždina i njegovih prepoznatljivo hortikulturno uređenih cvjetnih nasada i zelenih travnjaka. Sama mikrolokacija na kojoj je postavljena instalacija dopunjuje cjelovitost doživljaja slike grada i njegovog krajobraza krošnjama stabala koje volumenom daju vertikalnu komponentu motivu urbane sredine.

Cvjetnu instalaciju je osmislila Viktorija Cikač, mag.ing.prosp.arch., a radove su izveli djelatnici Parkova.

Nakon „varaždinske“ cvjetne gredice u Zadru, cvjetnom instalacijom „Take a ride with us…“ u Zagrebu Parkovi su ponovno dali svoj doprinos promociji Varaždina na najljepši mogući način – cvijećem!

Stručno Povjerenstvo odabralo najljepši varaždinski vrtek na Natječaju Parkova

Grad Varaždin je službeno dobio svoje najljepše vrtove. Na javnom natječaju Parkova prvu je nagradu za maštovito uređenje okućnice i 1000 kuna osvojila Snježana Zima, slijedi ju Josipa Perika, kojoj je za drugo mjesto pripala nagrada od 500 kuna dok je treća s osvojenih 300 kuna Grozdana Brlek. Svoje su nagrade i priznanja primile jučer na svečanoj dodjeli organiziranoj u Parkovima. 

Povjerenstvo se jednoglasno složilo da su  nagrađena tri vrta ispunila zadani cilj Natječaja: da će njihova maštovitost i predanost uređenju okućnice motivirati ostale Varaždince da se i sami posvete uređenju svojih eksterijera.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.
Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Pritužbe, prigovori, reklamacije upiti
Facebook