> Početna > Novosti > Parkovi na Forumu mreže CIVITAS Slo-Hr-JIE

Novosti

Parkovi na Forumu mreže CIVITAS Slo-Hr-JIE

Zadovoljstvo nam je najaviti da će Parkovi u lipnju ove godine sudjelovat na Forumu mreže CIVITAS Slo-Hr-JIE  sa svojim projektom elektromobilnosti. Tema našeg izlaganja biti će „PROJEKT USPOSTAVE ZAOKRUŽENOG SUSTAVA ELEKTROMOBILNOSTI U KOMUNALNOM SEKTORU GRADA VARAŽDINA“ . Kroz promjer naše solarne elektrane, punionice za električna vozila i električnih vozila koja koristimo u našem radu prikazat ćemo zaokruženi sustav elektromobilnosti, koji je već sada primjer drugima kako se uz pomoć dostupnih fondova može realizirati ovakav ekološki projekt.

 
Na  Forumu mreže CIVITAS Slo-Hr-JIE  članovi mreže CIVITAS razmijeniti će iskustva i primjere koji se odnose na planiranje, pripremu realizacije te realizaciju konkretnih zahvata na području energetske učinkovitosti i gradskog prometa povoljnijeg za okoliš i korisnike.

CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima.  
CIVITAS nacionalne mreže Osnivaju se po načelu lakšeg razumijevanja i sporazumijevanja, a okupljaju pored lokalnih vlasti i ostale organizacije zainteresirane za održivu urbanu mobilnost. Članovi razmjenjuju informacije na istom ili sličnim jezicima, rade zajedno i surađuju s Europskom unijom i nacionalnim vladama po pitanjima prometne politike, propisa i financiranja.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.

Biramo najljepši vrt Varaždina!

Ove godine premijerno organiziramo javni natječaj „Najljepši varaždinski vrtek“. Dragi Varaždinci, prijavite svoje vrtove jer najljepše okućnice očekuju vrijedne nagrade.

Potrebno je samo poslati tri fotografije a naše povjerenstvo će odabrati deset finalista,  a potom i tri pobjednika. Jedini je uvjet da se taj vrt nalazi na području grada.

Rok za prijavu je do 30. lipnja, a upute za prijavitelje nalaze se ovdje.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook