> Početna > Novosti > Godišnja konferencija Udruge znamenitih groblja Europe

Novosti

Godišnja konferencija Udruge znamenitih groblja Europe

 
Očuvanje i promocija kulturnih, povijesnih i prirodnih vrijednosti groblja kao što je Gradsko groblje Varaždin, ali i ostala vrijedna groblja koja su članice Association of Significant Cemeteries of Europe (ASCE) – Udruge znamenitih groblja Eurpe, zahtjeva predani angažman, suočavanje sa svakodnevnim izazovima i upoznavanje i primjena novih tehnologija i standarda. Jednom godišnje članice udruge sastaju se na godišnjoj konferenciji. Tema ovogodišnje konferencije bila je Ancient Greek Art & European Funerary Art. 
Članice udruge suglasne su da nose važnu ulogu u očuvanju vrijednosti ali i interkulturalnog dijaloga. Budući je Europska komisija za 2018.godinu kao jedan od ciljeva postavila kulturno nasljeđe, Udruga znamenitih groblja Europe (ASCE) djelovat će u smjeru nalaženja novih načina kako bi široj publici prezentirala važnost europskih groblja u razumijevanju naslijeđa Europe.

 
Program ovogodišnje konferencije činila su 29 predavanja od 36 znanstvenika iz različitih zemalja Europe. Okupila je, uz članice i predstavnike javnog sektora, i znanstvenike iz područja povijesti, umjetnosti, informatike i predstavio upravljanje značajnim grobljima. 
Gradsko groblje Varaždin bez sumnje spada u našu nacionalnu kulturnu baštinu, a naš odnos prema njemu reprezentira naš odnos prema kulturnom dobru u europskim razmjerima. S novim spoznajama zajedno ćemo raditi na daljnjem unapređenju i očuvanju baštine na groblju i razvoju budućih projekata koji se odnose na kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu koja se nalazi na Gradskom groblju Varaždin.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook