> Početna > Novosti > BOGATA PONUDA BOŽIĆNIH DRVCA U VRTLARIJI PARKOVA

Novosti

BOGATA PONUDA BOŽIĆNIH DRVCA U VRTLARIJI PARKOVA

U današnjem ubrzanom tempu života, ako postoje trenuci kada se obitelji okupljaju u punom broju i dijele međusobno trenutke radosti i zadovoljstva, onda je to sigurno Božić. Razdoblje veselja, zajedništva, ljubavi i svijetla, isprepleteno s pregršt dobrih emocija. Razdoblje je to okarakterizirano s mnogo tradicijskih običaja. Jedan od najistaknutijih običaja svakako je ukrašavanje božićnog drvca na Badnjak.

Božićna drvca različitih formi i veličina, ona u loncima ali i rezana, cijenom prilagođena za svaki dom, već se nalaze  u ponudi Gradske vrtlarije. 

 
Od vrsta u ponudi naći čete: običnu smreku (Picea abies), srebrnu smreku (Picea pungens), Pančićevu omoriku (Picea omorika) te nordijsku jelu (Abies nordmanniana). U posljednje vrijeme najpopularnija je nordijska jela. Osim što je karakteristična po ljepoti, upravo je činjenica da može trajati i do 3 mjeseca bez da joj otpadaju iglice zaslužna za njezinu veliku popularnost. jela crnogorična  je elegancija u domovima, iglice ove jele svježe su zelene boje, nisu bodljikave i ne opadaju u toplini kao kod smreka.

Među traženijim drvcima svakako je i srebrna smreka. Srebrna smreka posebna je zbog srebrno-plave boje svojih iglica dok Pančićeva omorika na naličju zelenih iglica ima dvije svijetle srebrnkaste crte pa kod nje dolazi do presijavanja zelene i srebrne boje.


Obična smreka tradicionalno je drvce koje ukrašavamo od davnina te upravo ono u dane Božića naše domove ispunjavaju s karakterističnim mirisom planinske svježine. U Parkovima d.d. ove vrste nude se rezane te zasađene u loncima.

Potražite nas u Gradskoj vrtlariji na adresi Gustava Krkleca 1, Varaždin svakim radnim danom od 7 – 18 sati, subotom od 7 – 13 sati, a na dan Badnjaka također od 7 – 13 sati.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook