> Početna > Novosti > BOGATA PONUDA BOŽIĆNIH DRVCA U VRTLARIJI PARKOVA

Novosti

BOGATA PONUDA BOŽIĆNIH DRVCA U VRTLARIJI PARKOVA

U današnjem ubrzanom tempu života, ako postoje trenuci kada se obitelji okupljaju u punom broju i dijele međusobno trenutke radosti i zadovoljstva, onda je to sigurno Božić. Razdoblje veselja, zajedništva, ljubavi i svijetla, isprepleteno s pregršt dobrih emocija. Razdoblje je to okarakterizirano s mnogo tradicijskih običaja. Jedan od najistaknutijih običaja svakako je ukrašavanje božićnog drvca na Badnjak.

Božićna drvca različitih formi i veličina, ona u loncima ali i rezana, cijenom prilagođena za svaki dom, već se nalaze  u ponudi Gradske vrtlarije. 

 
Od vrsta u ponudi naći čete: običnu smreku (Picea abies), srebrnu smreku (Picea pungens), Pančićevu omoriku (Picea omorika) te nordijsku jelu (Abies nordmanniana). U posljednje vrijeme najpopularnija je nordijska jela. Osim što je karakteristična po ljepoti, upravo je činjenica da može trajati i do 3 mjeseca bez da joj otpadaju iglice zaslužna za njezinu veliku popularnost. jela crnogorična  je elegancija u domovima, iglice ove jele svježe su zelene boje, nisu bodljikave i ne opadaju u toplini kao kod smreka.

Među traženijim drvcima svakako je i srebrna smreka. Srebrna smreka posebna je zbog srebrno-plave boje svojih iglica dok Pančićeva omorika na naličju zelenih iglica ima dvije svijetle srebrnkaste crte pa kod nje dolazi do presijavanja zelene i srebrne boje.


Obična smreka tradicionalno je drvce koje ukrašavamo od davnina te upravo ono u dane Božića naše domove ispunjavaju s karakterističnim mirisom planinske svježine. U Parkovima d.d. ove vrste nude se rezane te zasađene u loncima.

Potražite nas u Gradskoj vrtlariji na adresi Gustava Krkleca 1, Varaždin svakim radnim danom od 7 – 18 sati, subotom od 7 – 13 sati, a na dan Badnjaka također od 7 – 13 sati.

Stručno Povjerenstvo odabralo najljepši varaždinski vrtek na Natječaju Parkova

Grad Varaždin je službeno dobio svoje najljepše vrtove. Na javnom natječaju Parkova prvu je nagradu za maštovito uređenje okućnice i 1000 kuna osvojila Snježana Zima, slijedi ju Josipa Perika, kojoj je za drugo mjesto pripala nagrada od 500 kuna dok je treća s osvojenih 300 kuna Grozdana Brlek. Svoje su nagrade i priznanja primile jučer na svečanoj dodjeli organiziranoj u Parkovima. 

Povjerenstvo se jednoglasno složilo da su  nagrađena tri vrta ispunila zadani cilj Natječaja: da će njihova maštovitost i predanost uređenju okućnice motivirati ostale Varaždince da se i sami posvete uređenju svojih eksterijera.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.
Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Pritužbe, prigovori, reklamacije upiti
Facebook