> Početna > Novosti > Tjedan upoznavanja značajnih europskih groblja

Novosti

Tjedan upoznavanja značajnih europskih groblja

Parkovi su u suradnji s Elektrostrojarskom školom iz Varaždina danas na Gradskom groblju u Varaždinu organizirali foto-radionicu u kojoj su sudjelovali grafički urednici – dizajneri, polaznici 1.g i 3.i razreda u sklopu nastavnog predmeta Fotografija.

Početak je to aktivnosti u sklopu Tjedna upoznavanja značajnih europskih groblja, koji svake godine organizira Udruga znamenitih groblja Europe. Na grobljima diljem Europe organiziraju se razna događanja, koncerti, izložbe radionice i slično kako bi građanima približili groblja kroz njihovu povijesnu i kulturnu važnost. Gradsko groblje Varaždin je dio Udruge znamenitih groblja Europe od 2003.godine.

Cilj ovogodišnjih aktivnosti je promocija groblja kroz njihovu povijesnu i kulturnu važnost pa su tako danas u razdoblju od  9:00 do 12:00 sati učenici fotografirali na groblju na temu kulturne baštine. Učenici su uz pomoć mobilne aplikacije Varaždin Cemetery, s naglaskom na značajne ličnosti i značajnu arhitekturu kao dio kulturne baštine, fotografirali groblje. 2018. godina je proglašena godinom Europske kulturne baštine, što je i tema ove foto-radionice.

Prema odabiru stručne komisije najbolji radovi će dobiti nagrade Parkova a dio radova biti će izložen u suradnji s Gradskim muzejom u Varaždinu.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.

Biramo najljepši vrt Varaždina!

Ove godine premijerno organiziramo javni natječaj „Najljepši varaždinski vrtek“. Dragi Varaždinci, prijavite svoje vrtove jer najljepše okućnice očekuju vrijedne nagrade.

Potrebno je samo poslati tri fotografije a naše povjerenstvo će odabrati deset finalista,  a potom i tri pobjednika. Jedini je uvjet da se taj vrt nalazi na području grada.

Rok za prijavu je do 30. lipnja, a upute za prijavitelje nalaze se ovdje.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook