Novosti - Parkovi d.d. - Varaždin
 

> Početna > Novosti > Parkovi osvojili posebnu nagradu za originalnu simboliku svoje cvjetne kreacije na Floraartu

Novosti

Parkovi osvojili posebnu nagradu za originalnu simboliku svoje cvjetne kreacije na Floraartu

Na Floraartu, manifestaciji za koju se očekuje da će ove godine premašiti brojku od 350.000 posjetitelja i na kojoj je izlagalo preko 220 izlagača, Parkovi su ove godine osvojili posebnu nagradu za originalnu simboliku svoje cvjetne kreacije. 

Na jezeru Bundek, kao dio 53. međunarodne vrtne izložbe Floraart, koja se mogla razgledati od 28.5. do 3.6. Parkovi su se predstavili cvjetnom instalacijom „Zeleno predsoblje“. Sama cvjetna instalacija sastoji se od antiknog stola i stolica koje su ukrašene saginom i hederom. Redoviti posjetitelji Jagićevog parka sjetit će se i da je ona, prije nego što je oduševila posjetitelje Zagreba, bila upravo u tom našem parku kao poveznica s barokom po kojem smo, osim po predivno uređenom gradu, prepoznati i van granica. Projekt je osmišljen u Parkovima od Viktorije Cikač, mag.ing.prosp.arch.

„Suvremeni način života u urbanim sredinama, kakav živi većina nas, nameće pitanje kako se uopće možemo vratiti prirodi. Zaokupljeni svakodnevicom gotovo da ne primjećujemo prirodne procese reprodukcije i neprestanog stvaranja. Skoro da smo se odrekli užitka kojim naša osjetila doživljavaju krajolik, boju svježe pokošene trave, miris procvjetale gredice, šum lišća, mekoću trave..Povratak prirodi vodi nas proširenju svijesti o prirodnim silama koje određuju naš život i, u konačnici, potiče nas na njezino očuvanje.“ poručuju svojom cvjetnom instalacijom Parkovi i pozivaju sve da izađu iz zatvorenih prostora, probude osjetilni život i urone u prirodu! Priroda lijepa i važna a Parkovi nas svojim aktivnostima podsjećaju na to na najljepši i najmirisniji način.

Stručno Povjerenstvo odabralo najljepši varaždinski vrtek na Natječaju Parkova

Grad Varaždin je službeno dobio svoje najljepše vrtove. Na javnom natječaju Parkova prvu je nagradu za maštovito uređenje okućnice i 1000 kuna osvojila Snježana Zima, slijedi ju Josipa Perika, kojoj je za drugo mjesto pripala nagrada od 500 kuna dok je treća s osvojenih 300 kuna Grozdana Brlek. Svoje su nagrade i priznanja primile jučer na svečanoj dodjeli organiziranoj u Parkovima. 

Povjerenstvo se jednoglasno složilo da su  nagrađena tri vrta ispunila zadani cilj Natječaja: da će njihova maštovitost i predanost uređenju okućnice motivirati ostale Varaždince da se i sami posvete uređenju svojih eksterijera.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.
Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Pritužbe, prigovori, reklamacije upiti
Facebook