> Početna > Novosti > Parkovi osvojili posebnu nagradu za originalnu simboliku svoje cvjetne kreacije na Floraartu

Novosti

Parkovi osvojili posebnu nagradu za originalnu simboliku svoje cvjetne kreacije na Floraartu

Na Floraartu, manifestaciji za koju se očekuje da će ove godine premašiti brojku od 350.000 posjetitelja i na kojoj je izlagalo preko 220 izlagača, Parkovi su ove godine osvojili posebnu nagradu za originalnu simboliku svoje cvjetne kreacije. 

Na jezeru Bundek, kao dio 53. međunarodne vrtne izložbe Floraart, koja se mogla razgledati od 28.5. do 3.6. Parkovi su se predstavili cvjetnom instalacijom „Zeleno predsoblje“. Sama cvjetna instalacija sastoji se od antiknog stola i stolica koje su ukrašene saginom i hederom. Redoviti posjetitelji Jagićevog parka sjetit će se i da je ona, prije nego što je oduševila posjetitelje Zagreba, bila upravo u tom našem parku kao poveznica s barokom po kojem smo, osim po predivno uređenom gradu, prepoznati i van granica. Projekt je osmišljen u Parkovima od Viktorije Cikač, mag.ing.prosp.arch.

„Suvremeni način života u urbanim sredinama, kakav živi većina nas, nameće pitanje kako se uopće možemo vratiti prirodi. Zaokupljeni svakodnevicom gotovo da ne primjećujemo prirodne procese reprodukcije i neprestanog stvaranja. Skoro da smo se odrekli užitka kojim naša osjetila doživljavaju krajolik, boju svježe pokošene trave, miris procvjetale gredice, šum lišća, mekoću trave..Povratak prirodi vodi nas proširenju svijesti o prirodnim silama koje određuju naš život i, u konačnici, potiče nas na njezino očuvanje.“ poručuju svojom cvjetnom instalacijom Parkovi i pozivaju sve da izađu iz zatvorenih prostora, probude osjetilni život i urone u prirodu! Priroda lijepa i važna a Parkovi nas svojim aktivnostima podsjećaju na to na najljepši i najmirisniji način.

Dubravka Šuica Parkovima čestitala na prestižnoj nagradi na Floraartu 2018.

Europarlamentarka Dubravka Šuica za svojeg je današnjeg boravka u Varaždinu posjetila i Parkove, kako bi direktoru Alenu Runcu i djelatnicima čestitala na nagradi osvojenoj na Međunarodnoj vrtnoj izložbi u Zagrebu, Floraart 2018. 
Zastupnica je pritom pohvalila i brojnost, kako je rekla, zanimljivih cvjetnih aranžmana u gradu, a o kojima brinemo te  istaknula Parkove  kao jedno od poduzeća s najvećim potencijalom u branši.

Parkovi predstavljaju Gradsko groblje Varaždin na međunarodnoj konferenciji

Europska godina kulturne baštine 2018 okosnica je godišnje konferencije  Udruga znamenitih groblja Europe (Association of Significant Cemeteries of Europe). 

Parkovi d.d. će na ovogodišnjoj konferenciji predstaviti Gradsko groblje Varaždin u suradnji s upraviteljem Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu dr. sc. Vladimirom Huzjanom.

Biramo najljepši vrt Varaždina!

Ove godine premijerno organiziramo javni natječaj „Najljepši varaždinski vrtek“. Dragi Varaždinci, prijavite svoje vrtove jer najljepše okućnice očekuju vrijedne nagrade.

Potrebno je samo poslati tri fotografije a naše povjerenstvo će odabrati deset finalista,  a potom i tri pobjednika. Jedini je uvjet da se taj vrt nalazi na području grada.

Rok za prijavu je do 30. lipnja, a upute za prijavitelje nalaze se ovdje.

Kalendar sprovoda
Zelene površine
Trazilica pokojnika
Varaždinsko groblje
Ostale usluge
Facebook