Izabrali smo najljepše vrtove i balkone Varaždina

2. kolovoza 2019.

Izabrani su najljepši varaždinski vrt i okućnica. Na natječaju Parkova, organiziranim s ciljem nagrađivanja Varaždinaca zaljubljenih u vrtlarenje, ali i motivacije njihovih sugrađana da što ljepše i maštovitije urede svoje okućnice, dodijeljeno je šest nagrada.


Tročlano Povjerenstvo u sastavu Viktorija Cikač, Marin Bašić i Romana Brkić Knežević, najboljima su proglasili Maju Kolar (balkon) i Jasenku Peček (okućnica).


- Ovi vrtlari amateri su u svojim vrtnim kreacijama pokazale kreativnost i originalnost, funkcionalnost i ugođaj prostora, višegodišnji trud i stalnost uređivanja vrta. Njihove su biljne oaze usklađene s okolnim prostorom i uredne, u njima su između ostaloga i nasadi zdravog bilja, a prostor je oplemenjen zanimljivim stazama, balkonskim ogradama… - rečeno je u obrazloženju odluke o pobjednicima.


Drugo je mjesto u obje kategorije pripalo Mariji Tomšić dok su trećenagrađeni Ivica Tomašić (balkon) i Martina Pakšec (okućnica).


Svi su laureati nagrađeni poklon bonovima u vrijednosti od 200 do 1.000 kuna u vrtnom centru Parkova za kupnju novih vrsta bilja u rasadniku Parkova koje će ih, kako je istaknuo direktor Parkova Alen Runac, inspirirati u daljnjem radu.


- Osim što brinemo o gradskom zelenilu, dugoročni cilj Parkova je zeleniji i zdraviji Varaždin, a u čemu gradu mogu pomoći njegovi građani. Dovoljno je prošetati sporednim gradskim ulicama kako bi se uvjerili da Varaždinci rado uređuju svoje terase i okućnice. Također, stječe se dojam da su u mnogim ulicama građani pozitivno kompetitivni. Ima li susjed biljem raskošnu okućnicu, cilj je nadmašiti ga i u toj se igri zdrave konkurencije pojedinačni kvartovi pretvaraju u zelene oaze. Namjera natječaja „Najlepši varaždinski vrtek“ je inspirirati sve građane na uključivanje u akcije za zdraviji Varaždin pa saditi zelenilo u svom vrtu i na balkonu - zaključio je direktor Parkova Alen Runac.

Ostavite svoj komentar

Gost
11.4.2020. 18:35
Cialis Pour Homme MatPela
Cephalexin For Dogs No Prescription  http://cialibuy.com/# - Cialis Cheapest Generic Levitra No Pres  <a href=http://cialibuy.com/#>Cialis</a> Amoxicillin 250 5