Ne dolazite na groblje ako to nije nužno

9. travnja 2020.

Ovih dana brojni su upiti naših sugrađana da li je groblje otvoreno za posjete. Da, groblje je otvoreno za posjete od 7 do 20 sati. 

Podsjećamo da je i dalje na snazi protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba. Ova mjera odnosi se i na groblja.

Razumijemo Vašu potrebu da za nadolazeće blagdane posjetite i uredite posljednja počivališta Vaših najmilijih, ali Vas molimo da ne dolazite na groblje ako nije nužno. Starije osobe i bolesne molimo da ostanu kod kuće. Ako već morate, na groblje pošaljite mlađe članove obitelji i dođite sami. Apeliramo na Vas da poštujete sve mjere i preporuke Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti.

I dalje je na snazi odluka Stožera civilne zaštite RH da se pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


Ostavite svoj komentar